divendres, 17 de juliol del 2015

Fotos lleidatanes

 Les joves guineus, abundants als secans, encara es mostren despreocupades davant la presència humana. Comportament que canviarà amb la tardor.

Els polls de cucut reial ja s'independitzen de les garses que els han bonament criat, però la seva dependència amb aquestes no acaba aquí. El jove, després de descobrir un nou continent i de travessar el nostre mar dues vegades, l'any vinent tornarà als seus nius. Aquest cop, però, la seva visita al niu serà més breu, malmetent la posta de les garses i efectuant la pròpia.



Mussols comuns immadurs, ara, envaeixen els secans de ponent. Gairebé tots els marges rocosos amaguen les seves mirades penetrants.

Els torlits, com els mussols comuns, són més actius durant el capvespre i nit, però també es deixen veure a ple dia. 

 Aquest milà negre fa els seus primers vols, encara amb forces dificultats. D'aquí dos mesos la seva tècnica s'haurà perfeccionat prou com per travessar la península ibèrica i part d'Àfrica.

Els aterratges encara deixen molt a desitjar.

 Els falcons mostatxuts, més tardans, encara es troben en plena feina de reproducció. Ubicant el niu en els resistents i omnipresents nius de garsa, que tenen la generosa costum de construir, cada any, un de nou.


1 comentari: